KONSUMIMI I USHQIMEVE TË DETIT NË SHTATZËNI

KONSUMIMI I USHQIMEVE TË DETIT NË SHTATZËNI

Ushqimi i detit mund të jetë një burim i shkëlqyeshëm i proteinave, hekurit dhe zinkut të cilat janë lëndë ushqyese thelbësore për rritjen dhe zhvillimin e foshnjës.  Acidet yndyrore të omega-3  nxisin zhvillimin e trurit tek bebi.

Gjithsesi disa lloje peshku mund të përmbajnë nivele të larta të merkurit. Edhe pse merkuri në ushqimet e detit nuk është shqetësim për shumicën e të rriturve, duhet patur kujdes gjatë shtatzënisë ose kur planifikohet një shtatzëni pasi prania e tij në qarkullimin e gjakut mund të dëmtojë trurin dhe sistemin nervor të foshnjës në zhvillim.
Disa nga zgjedhjet me të sigurta janë:

  • Trofta
  • Salmoni
  • Sardelet
  • Merluci
  • Karkalecat

Gjithashtu është e rëndësishme që peshku të jetë i gatuar mirë. Një mënyrë tjetër për të përftuar omega-3 është edhe konsumimi i vajit të peshkut, të arrave apo produkteve të sojës.