Konsumimi i vezës

Konsumimi i vezës

Veza është mjaft ushqyese gjatë shtatzënisë, por duhet të siguroheni që ajo të jetë e gatuar mirë.

Veza e gjallë ose e pagatuar mirë mund të përmbajë organizma si bakteri Salmonela i cili shkakton helmim.

Nëse infektoheni me Salmonela, mund të keni simptoma si: të vjella, diare, temperaturë të lartë dhe dehidratim. Në rastet më të rënda helmimi mund të çojë në lindje të parakohëshme ose abort.