Kruarjet e trupit gjatë shtatzënisë

Kruarjet e trupit gjatë shtatzënisë

Ndërsa barku dhe bebi rritet, shtatzënia mund të shoqërohet me momentë parehatie.
Ndjesia e kruarjes shfaqet kryesisht gjatë tremujorit të tretë.

Kruarjet e lehta në zonën e barkut janë të zakonshme por duhen patur kujdes kur ato janë më intensive pasi tregojnë për një problem mjekësor si ekzema apo psoriasis.

Shpesh herë parehatia vjen pasi lëkura rreth belit dhe gjoksit ëhstë tërhequr nga bebi që rritet.

Disa metoda për të lehtësuar kruarjet është përdorimi i vajrave esencialë dhe kremrave apo përdorimi i veshjeve të gjëra dhe prej pambuku.