Kur mund ta dëgjoj zemrën e femijës ?

Kur mund ta dëgjoj zemrën e femijës ?

Zemra nis e formohet rreth javës së pestë dhe nga ai çast fillon të pulsojë.  Mund ta dëgjoni rreth javës 6-7, me anën e një sonde ekografike që transmeton ultratinguj me frekuencë të lartë (efekti Doppler). Në këtë fazë të zhvillimit, frekuenca kardiake e embrionit (rreth 140-160 rrahje në minutë) është më e shpeshtë krahasuar me atë tek të rriturit.