Kuriozitet

Kuriozitet

Në mitrën e nënës tek një fetus femër krijohen rreth 7 milion qeliza vezë. Deri në momentin e lindjes 80% e tyre vdesin në mënyrë natyrale . Në pubertet ngelen prej tyre disa qindra mijra, prej të cilave më pak se 1% do të kenë fatin të çlirohen gjatë çdo cikli menstrual.

Tek njeriu veza është qeliza më e madhe dhe njëkohësisht e vetmja që mund të shikohet në kushte optimale edhe me sy të lirë.