Kuriozitet. Shqisa e dëgjimit

Kuriozitet. Shqisa e dëgjimit

Dëgjimi është një shqisë që zhvillohet që në barkun e nënës.

Veshët e bebes fillojnë të krijohen që nga java e 8-t brenda në miter dhe marrin formën përfundimtare rreth javës të 24-t. Është vërtetuar tashmë se bebja brenda në mitrën e nënës dëgjon zëra dhe zhurma.
Studimet kanë treguar se fëmija fillon të dëgjojë që nga java e 20.