LEEP

LEEP

LEEP (loop electrosurgical excision procedure)  është një procedurë që përdoret për të larguar nga cerviksi dhe vagina  qelizat jonormale apo prekanceroze.

Qelizat jonormale mund të jenë rritje beninje ose polipe por mund të jenë edhe qeliza prekanceroze që mund të zhvillohen në kancer të qafës së mitrës.

Me anë të LEEP trajtohen edhe lythat gjenital të cilët tregojnë për praninë e HPV (human papilloma virus) që rrit shanset për kancerin e qafës së mitrës.

LEEP është një procedurë e sigurtë dhe e shpejtë.

Për më tepër informacione ju mund të kontaktoni në numrat tel. +355 4 222 36 32 dhe cel. +355 67 27 33 333