Lëngu Amniotik

Lëngu Amniotik

Fëmija në mitrën e nënës “noton” në lëngun amniotik, në brendësi të dhomëzës membranoze që e mbështjell.

Lëngu amniotik ndihmon që:

– Bebja në zhvillim të lëvizë në mitër, për të mundësuar një rritje normale të kockave.

– Mushkëritë dhe aparati tretës të zhvillohen siç duhet.

– Temperatura rreth fëmijës të jetë e duhura.

– Fëmija të jetë i mbrojtur nga tronditjet e jashtme.

Për shkak të rëndësisë së lëngut amniotik, gjatë kontrolleve rutinë të gruas shtatzënë, mjeku kontrollon sasinë e lëngut amniotik. Kjo matje quhet AFI (indeksi i lëngut amniotik).