Lindja, kur duhet të shkojë shtatzëna në spital?

Lindja, kur duhet të shkojë shtatzëna në spital?

Këshillohet  që të flitet me gjinekologun  dhe shkohet në spital atëhere kur:

– Ka  tkurrje janë të rregullta, të dhimbshme, të paktën me një interval 15-20 minuta njëra nga tjetra.

– I kanë plasur membranat.

– Në rast hemoragjie .

– Ndjen dhimbje të forta, pa tkurrje dhe nuk i ndien lëvizjet e fëmijës.

Duhen të merren me vete gjithashtu dhe gjërat e nevojshme për nënën dhe fëmijën duke mos harruar këtu edhe ekzaminimet e kryera gjatë shtatzënisë.