MACET DHE SHTATZENA

MACET DHE SHTATZENA

Gjatë shtatzënisë gratë duhet të jenë shumë të kujdesshme nëse kanë mace si kafshë shtëpiake.

Ato duhet të kenë dikë që kujdeset për macen dhe jashtëqitjen e tyre pasi feçet e maces mund të mbajnë një infeksion parazitar të quajtur toxoplasmozë.

Në rast të infektimit me toksoplazmozë gjatë shtatzënisë ose edhe disa muaj para shtatzënisë, ka të ngjarë që fetusi të lindë me probleme në shikim dhe defekte të trurit.

Gratë duhet të përdorin doreza kur trajtojnë mbetjet e maces dhe të lajnë duart menjëherë pasi toxoplasmoza trasmetohet nga kontakti me duart e infektuara.

Gjatë shtatzënise do ju duhet të testohen herë pas here për toksoplasmozën.