Magnezi

Magnezi

Gjatë periudhës pre-menstruale një nga mineralet e nevojshme është dhe magnesiumi. Magnezi është një mineral i pranishëm në organizëm në sasi të mëdha i cili merret nëpërmjet ushqimeve që konsumojmë.
Disa nga ushqimet të cilat na sigurojnë këtë mineral janë:
• Bishtajat
• Arrat
• Drithërat
• Farat
• Perimet me gjethe jeshile
• Qumështi dhe nënproduktet e tij
Kombinuar me vitaminën B6, magnezi na ndihmon në reduktimin e ndjesisë së fryrjes dhe çrregullimeve të humorit.