Me çfarë frekuence duhet ta ushqej të porsalindurin ?

Me çfarë frekuence duhet ta ushqej të porsalindurin ?

I porsalinduri i kalon 48 oret e para të jetës duke fjetur, prandaj ushqehet pak. Në përgjithësi , fëmija zgjohet dhe fillon të qajë kur ka nevojë për të pirë, por nëse fëmija juaj është gjumash, zgjojeni pas 4 orëve për t’i dhënë gji. Fëmijë të tjerë kërkojnë gji më tepër për kontaktin fizik me nënën sesa për t’u ushqyer. Në rastin e ushqyerjes artificiale, këshillohet një vakt çdo 3-4 orë.