MIKROBIOMA DHE KAFSHËT SHTËPIAKE.

MIKROBIOMA DHE KAFSHËT SHTËPIAKE.

A e dini se për të pasuruar mikrobiomën (bakteriet e mira të zorrëve) tek fëmijët, përveç kontaktit me dheun e natyrën, kontribues janë dhe kafshët shtëpiake?

Studiuesit thonë se fëmijët që rriten me kafshë shtëpiake (veçanërisht qen) janë të ekspozuar ndaj disa baktereve të cilat pasurojnë mikrobiomën me “baktere të mira”, ndihmojnë në uljen e rrezikut për alergji dhe reduktimin e obezitetit.