Myku vaginal në shtatzëni

Myku vaginal në shtatzëni

Kandida shkaktohet nga Candida albicans dhe është një infeksion i shpeshtë në shtatzëni i cili nuk jep nderlikime nëse kurohet në kohë me medikamentet e duhura. Simptomat më të shpeshta janë kruajtjet dhe sekrecionet e shtuara vaginale.

Infeksioni mykotik gjatë shtatzënisë mundet të shkaktohet nga:

– Ndryshimet hormonale.

– Konsumimi i tepërt i sheqerit.

– Përdorimi i antibiotikëve apo steroidëve.

– Përdorimi i shpeshtë i larësve vaginalë ose higjena e ulët.

Mjekimi ka të bëjë më përdorimin e ovulave ose kremrave me antimykotikë. Jo të gjithë kremrat vaginal mund të përdoren gjatë shtatzënisë, kështu që është e nevojshme të kontaktoni mjekun specialist për të marrë mjekimin e duhur.