Myku vaginal

Myku vaginal

Infeksionet mykotike vaginale shkaktojnë irritim, sekrecione vaginale të shtuara dhe djegie në zonën e vulvës dhe vaginës.

Gjithashtu njihet edhe si kandida infeksioni mykotik që prek 3 nga 4 gra në çdo moment të jetës. Shumica e grave përjetojnë së paku 2 episode.

Kandida nuk konsiderohet infeksion i transmetueshëm seksualisht, por ka një rritje të rriskut të infektimit gjatë  marrdhënieve seksuale.

Myku vaginal mund të trajtohet me medikamente por në rastet kur përsëritet më shumë se 4 herë në vit nevojitet një trajtim më specifik pranë mjekut specialist.