Ndjesitë e fetusit

Ndjesitë e fetusit

E dini se lëngu amniotik e ndihmon fëmijën të perceptojë shijen?

Receptorët e të shijuarit fillojnë të formohen rreth javës së 8-të.

Duke filluar nga java e 20-të e shtatzanisë fetusi është në gjendje të ndiejë prekjet e nënës dhe babait, ndërsa duke filluar nga java e 26-të mundet të perceptojë edhe dritën që vjen nga mjedisi jashtë barkut. Në javën e 30-të mund të degjojë zërin e prindërve.
Shikimi është shqisa e fundit që zhvillohet dhe kapakët e syve qëndrojnë mbyllur deri në javën 26-të.