Ndyshimi i ngjyrës së qumështit

Ndyshimi i ngjyrës së qumështit

Gjatë javëve të para pas lindjes, qumështi i gjirit ndryshon shpejt në trashësinë e tij por edhe në vlerat ushqyese.

Qumështi i gjirit është i ndryshëm tek çdo nënë, duke u varur nga dieta ushqimore apo dhe nga kohëzgjatja e proçesit të gjidhënies.

Mund të ndodhë që qumështi i gjirit ndryshon ngjyrë duke marrë nuanca jo të zakonshmë, në këtë rast këshillohet të kryehet konsultë me mjekun pasi mund të jëtë shfaqur infeksion dhe nuk duhet që fëmija ta konsumojë.