NGËRÇET E MUSKUJVE

NGËRÇET E MUSKUJVE

Ngërçet e muskujve janë nje shqetësim i zakonshëm të cilin e hasin pothuajse të gjitha gratë shtatzëna.

Shumica e ngërçeve ndodhin në pjesën e poshtme të trupit, veçanërisht në pulpat e këmbëve dhe më shpesh përjetohen gjatë natës.

 

Këto ngërçe vijnë si pasojë e:

-Mbajtjes së peshave

-Mos hidratimit në sasinë e duhur

-Ndryshimit të qarkullimit të gjakut

-Mungesës së aktivitetit fizik

-Mungesës së strechingut –stresit

-Mungesës së mineraleve si Kalçium, Kalium apo Magnez

#klinikaGliozheni #përseGliozheni #klinikagjinekologjiketiranë #përgratë #ngërçetemuskujve #dhimbjetekëmbëvegjatështatzënisë #gjinekologjia #nënat

´