Nuhatja e shtatzënës

Nuhatja e shtatzënës

Gruaja shtatzënë ka një nuhatje mjaft të mprehtë. Arsyeja?

Gjatë evolucionit është zhvilluar kjo shqisë në mënyrë që të ndihmojë nënën të qëndrojë larg ushqimeve të dëmshme, të prishura apo helmuese të cilat zakonisht kanë dhe aromën e tyre karakteristike. Kështu të voglit në rritje brenda trupit të nënës nuk do ti shkaktohet asnjë shqetësim.