Pamjaftueshmëria e placentës

Pamjaftueshmëria e placentës

Pamjaftueshmëria e placentës (e quajtur edhe mosfunksionimi i placentës ose pamjaftueshmëria vaskulare uteroplacentare) është një ndërlikim i rrallë, por serioz.

Ndonjëherë placenta nuk funksionon siç duhet. Kjo do të thotë që fëmija nuk merr oksigjenin dhe lëndët ushqyese që i nevojiten. Nëse keni pamjaftueshmëri placentare, fëmija juaj mund të mos rritet mirë ose mund të zhvillojë komplikime gjatë lindjes.

Gjendja mund të çojë në probleme si për nënën ashtu edhe për foshnjën. Është e lidhur me preeklampsinë dhe shkëputjen e placentës, kur placenta largohet nga muri i mitrës.