PËRDORIMI I VASKËS ME UJË TË NXEHTË.

PËRDORIMI I VASKËS ME UJË TË NXEHTË.

Përdorimi i vaskës me ujë të nxehtë dhe shtatzënia mund të jenë një kombinim jo i sigurtë për shëndetin e bebit. Studimet kanë treguar se ekziston rreziku i defekteve të tubit nervor, anomalive të trurit apo të shtyllës kurrizore  tek fetusi në zhvillim.

Shpenzimi i më shumë se 10 minutave në një vaskë me ujë të nxehtë mund të rrisë tempëraturën e trupit më shumë se 38.3°C.

Prandaj për gratë shtatzëna sygjerohet të limitohet përdorimi i vaskës me ujë të nxehtë dhe  të kihet parasysh:

-Të mos qëndrohet më shumë se 10 minuta

-Të mos futet koka, shpatullat dhe krahët nën ujë

-Të përdoret ujë në temperaturë të moderuar