Përse bëhet ekografia në fillim të shtatzënisë ?

Përse bëhet ekografia në fillim të shtatzënisë ?

Ekografia është mjeti diagnostikues më i mirë për të llogaritur moshën e  shtatzënisë sidomos kur nuk mbahen mend mirë menstruacionet e fundit, kur ciklet menstruale janë të çrregullta ose kur shtatzënia  ka ndodhur  pavarsisht nga  kontraceptivi oral i përdorur.

Gjithashtu nëpërmjet ekos shihet dhe numri i embrioneve, pra nëse shtatzënia është unike apo binjake.

Ekoja është e nevojshme, për të hequr dyshimet edhe në rastet  kur dyshohet  për një shtatzëni jashtë mitre.