PESHA DHE NDIKIMI NË FERTILITET

PESHA DHE NDIKIMI NË FERTILITET

Mbipesha ose obeziteti mund të ndikojnë në arritjen e një shtatzënie.

Tek gratë, shëndetit i tëpërt çon në:

-Çrregullime hormonale

-Probleme me ovulimin

-Cikël menstrual të çrregullt

Rritja në peshë lidhet shpesh herë me sindromën e ovareve policistike, i cili është një shkaktar i zakonshëm i infertilitetit.

Ndërsa tek meshkujt mbipesha shkakton:

-Probleme hormonale

-Probleme me ereksionin

-Ulje të cilësisë së materialit seminal.

Në rast se jeni duke u përpjekur për të arritur një shtatzëni, duhet të mbani nën kontroll peshën dhe të ruani një stil jetese sa më të shëndetshëm.