Pesha gjatë shtatzënisë

Pesha gjatë shtatzënisë

Kur nëna merr shumë peshë gjatë shtatzënisë mund të vendosë në rrezik shëndetin e saj dhe të bebit.
Shtimi i madh në peshë, mbi 12 kg për shembull, ndikon në presionin e gjakut, në rritjen e rrezikut të lindjes së parakohshme, diabetit gestional dhe lindjes çezariane.

Pesha mund të mbahet nën kontroll duke konsumuar ushqim të shëndetshëm si dhe duke qëndruar aktive çdo ditë.