Pneumonia në shtatzëni

Pneumonia në shtatzëni

Pneumonia është një ndërlikim i ftohjes ose gripit të zakonshëm që ndodh kur infeksioni përhapet në mushkëri e cila konsiderohet një sëmundje serioze dhe potencialisht fatale për këdo. Disa grupe janë në rrezik më të lartë të ndërlikimeve. Kjo përfshin gratë shtatzëna.
Pneumonia gjatë shtatzënisë quhet pneumoni e nënës.
Mënyra më e mirë për të trajtuar dhe parandaluar ndërlikimet nga pneumonia e nënës është të takoni mjekun tuaj në shenjat e para të kësaj sëmundjeje.
Simptomat e pneumonisë së nënës mund të përfshijnë:
-Vështirësi në frymëmarrje
-Të dridhura
-Dhimbje gjoksi
-Një kollë që përkeqësohet
-Lodhje e tepruar
-Ethe
-Humbje e oreksit
-Frymëmarrje e shpejtë
-Të vjella