po planifikoni një shtatzëni

po planifikoni një shtatzëni

Nëse po planifikoni një shtatzëni duhet të përgatiteni fizikisht dhe psikologjikisht.

Disa nga këshillat tona paraprake janë:

– Relaksohuni dhe përpiquni të reduktoni stresin sa më shumë të jetë e mundur

– Merrni acid folik, mungesa e tij shkakton probleme me formimin e tubit neural tek fetusi

– Ndaloni së konsumuari alkoolin dhe duhanin pasi të dyja nxisin probleme në formimin e fetusit

– Qëndroni të shëndetshëm duke konsumuar sa më pak ushqime të procesuara dhe përdorur një dietë të larmishme

– Nevojitet të kryeni aktivitet fizik që ju përshtatet me stilin e jetesës

Këshillohet gjithashtu që gjatë konsultës me mjekun gjinekolog të shprehni nëse mundet të keni eventualisht sëmundje si psh. diabeti, epilepsia, etj… duke bërë të mundur menaxhimin e tyre dhe një cikël shtatzënie të shëndetshme