Problemet me gjumin në shtatzëni

Problemet me gjumin në shtatzëni

Arsyeja e parë e problemeve me gjumin në shtatzëni është rritja në masë e fetusit, e cila e bën të vështirë për të gjetur një pozicion të rehatshëm.

Shpesh gratë e kanë të vështirë të ndryshojnë pozicionin dhe të flenë nga ana e majtë ashtu siç edhe mjekët rekomandojnë.

Por ka edhe asye të tjera të cilat mund të ndikojnë në një praktikë jo të mirë të gjumit:

– Nevoja për të urinuar shpesh

– Rritjet e rrahjes së zemrës

– Vështirësi në frymëmarrje

– Dhimbjet e shpinës dhe kyçeve

– Refluksi

– Shpesh herë gratë ankohen për ëndrrat të cilat bëhën më të prekshme

– Stresi

Këshillohet që gjatë ditës të kryhen dremitje të shkurtra 30-60 minuteshe për të rikuperuar gjumin e humbur gjatë natës.