Qeni dhe nëna shtatzënë

Qeni dhe nëna shtatzënë

Qenushat nuk janë vetëm miq të mirë që të sjellin lumturi por ata kanë aftësi të ndjejnë aroma, të kuptojnë sjelljen njerëzore dhe gjuhën e trupit.

Gjithashtu ata mund të ndjejë edhe ndryshimet hormonale falë 220 milion receptorëve që kanë për nuhatjen e aromave. Kur gruaja është shtatzënë ndryshimet në hormone si estrogjeni, progesteroni, prolaktina, relaksina dhe oksitocina  ndikojnë në aromën e trupit.

Sistemi i dëgjimit është i zhvilluar dhe qenushi mund të dëgjojë rreth tremujorit të dytë rrahjet e zemrës së të voglit që po rritet në bark.