Qumështi dhe nënproduktet e tij në shtatzëni

Qumështi dhe nënproduktet e tij në shtatzëni

Nënproduktet e qumështit  përbëjnë një pjesë të rëndësishme të dietës ushqimore në shtatzëni.

Mesatarisht një grua shtatzënë ka nevojë për rreth 1200 mg kalçium.

Sugjerimet e mëposhtme mbartin 300 mg kalçium:

– 1 filxhan qumësht (250 ml)

– 200 gram kos

– 30 gram djathë

Nën produktet e qumështit janë të pasura me kalçium, proteina dhe vitaminën D të cilat janë të domosdoshme për rritjen e fetusit. Konsumimi i qumështit redukton një sërë komplikimesh si për shëmbull lindjen premature. Sipas studimeve, fëmijët e nënave që kanë konsumuar sasi të mjaftueshme bulmeti  gjatë shtatzënisë kanë rritje shumë të mirë të skeletit, nivele të qëndrueshme të insulinës dhe në përgjithësi shëndet më të mirë.