Reflekset dhe i porsalinduri

Reflekset dhe i porsalinduri

Kur vjen në jetë fëmija zotëron disa reflekse. Reflekset janë lëvizje jo të vullnetshme, pjesë e aktivitetit normal të të porsalindurit.

Një ndër to është refleksi i ecjes ose i të kërcyerit. Quhet kështu sepse nëse  ju e mbani fëmijën dhe ndërkohë këmbët ë tij prekin një sipërfaqe të fortë  ai do të fillojë të lëvizë këmbët dhe hedhë hapa në vënd. Ky refleks zgjat  rreth 2 muaj.