RËNDËSIA E KONTAKTIT LËKURË ME LËKURË PËR TË PORSALINDURIN

RËNDËSIA E KONTAKTIT LËKURË ME LËKURË PËR TË PORSALINDURIN

Në sajë  kontaktit me lëkurën e nënës fëmija është më i lumtur. Temperatura e bebit, rrahjet e zemrës dhe frymëmarrja janë më të qëndrueshme dhe të normalizuara. Ky kontakt menjëherë pas lindjes i Iejon bebit të kolonizohet nga të njëjtat baktere si nëna, çka bashkë me të ushqyerin me gji, mendohen të jenë të rëndësishme për parandalimin e sëmundjeve alergjike.