ROLI I ALKOOLIT NË FERTILITET

ROLI I ALKOOLIT NË FERTILITET

Pirja e alkoolit ndikon negativisht në fertilitet. Efektet e alkoolit në hormonet tuaja mund të shkaktojnë ovulacion të çrregullt ose mungesë  të ovulimit duke e bërë më të vështirë procesin për çiftet që dëshirojnë të kënë një fëmijë.

Konsumimi i tepërt i alkoolit mund të ketë efekte afatgjata në presionin e gjakut dhe shëndetin e zemrës. Gjatë shtatëzënisë dhe gjatë përpjekjes për të mbetur shtatzënë këto kushte mund të jenë të rrezikshme si për nënën ashtu edhe për fëmijën.