Roli I tiroides në sistemin riprodhues

Roli I tiroides në sistemin riprodhues

Çrregullimet e tiroides shpesh shkaktojnë mosfunksionim të gjëndrave seksuale, i cili mund të çojë në:

-Keqfunksionim të vezoreve.

-Zhvillim seksual prematur ose të vonshëm.

-Formim të cisteve në vezore.

-Rënie të sintezës së hormoneve seksuale femërore.

-Çrregullime të ciklit menstrual ose mungesë të ovulimit.

-Rritje të prodhimit së prolaktinës e cila çon në infertilitet.

Në rastet kur planifikohet një shtatzëni  është e rëndësishme që, veçanërisht në pacientet që kanë çrregullime të lidhura me tiroiden, të monitorohen nivelet e hormoneve T4,T3 dhe TSH të prodhuara nga gjendra e hipofizës.