SASI E SHTUAR E LËNGUT AMNIOTIK

SASI E SHTUAR E LËNGUT AMNIOTIK

Një vëllim i shtuar i lëngut amniotik që rrethon fetusin njhet si fenomeni i ‘’polyhydroamnios’’. Kjo gjendje shkaktohet nga diabeti gestacional, pesha e madhe e fetusit, shtatzënia multiple apo prania e një defekti tek fetusi në zhvillim.

Simptomat përfshijnë:

  • Rritjen e uterusit shumë shpejt dhe kontraktime të shpeshta
  • Ndjesi e parehatshme në zonën e abdomenit
  • Vështirësi në frymëmarrje.

Kjo konditë mund të evidentohet gjatë një testimi prenatal me mjekun gjinekolog.

Kur gjendja nuk është e rënduar, pacientja nuk duhet të shqetësohet pasi lëngjet e tepërta mund të largohet nëpërmjet amniocentezës terapeutike ose duke përdorur  medikamente që mjeku gjinekolog i sheh të përshtatshme pa ndikuar në mirëqënien e fetusit.