Shalqi në shtatzëni

Shalqi në shtatzëni

Shalqiri  është një frut i cili ofron shumë përfitime gjatë shtatzënisë. Këto përfitime fillojnë që nga reduktimi i enjtjes deri në reduktimin e të përzierave në mëngjes dhe cilësi më të mirë të lëkurës.

Shalqiri është burim karbohidratesh, vitaminash dhe mineralesh.  Ai përmban rreth 91% ujë duke e bërë atë një frut që siguron hidratim.

Gratë të cilat vuajnë nga diabeti gjestacional këshillohet ta konsumojnë në sasi të reduktuar.

Shalqiri është i pasur në lutein dhe likopene, dy lloje antioksidantësh që mbrojnë trupin nga sëmundjet.

Disa studime tregojnë së këto antioksidantë, përveçse ndihmojnë në mirëqënien e trurit dhe zemrës, ulin shanset për lindje të parakohshme.