Shenjat e hershme të lindjes

Shenjat e hershme të lindjes

Proçesi i lindjes fillon me kontraktimet dhe përfundon me lindjen e bebit.

Por përpara se të arrihet në kontraktimet e lindjes, trupi i gruas kalon në këto faza të cilat paralajmërojnë që lindja po fillon:

•Pozicioni i fëmijës është më pranë pelvisit.
•Qafa e mitrës zgjerohet.
•Ngërçe dhe dhimbje shpine të cilat rriten intensivisht.
•Ënjtje e artikulacioneve.
•Rrjedhje vaginale.
•Kontraktime me intensitet variabël.
•Plasja e ujrave.