shikimi dhe shtatzenia

shikimi dhe shtatzenia

Ndryshimet hormonale dhe fizike që përjeton një grua gjatë shtatzënisë mund të përfshijnë tharjen e lëngut të syve, shikim të turbullt apo ndryshime më të rënda të shikimit.

Këto gjithashtu mund të jenë shenjë e sëmundjeve si diabeti gestacional.
Ndryshimet e lehta të shikimit janë të zakonshme por mund të ndodhë që prej grumbullimit të ujrave të shfaqen ndryshime refraktive në strukturën e syrit.

Këto gjendje të syrit shpesh herë janë përkohshme dhe shëndeti i syve kthehet në normalitet pas lindjes