Shtatzënë pas një operacioni cezarian

Shtatzënë pas një operacioni cezarian

Pas shtatzënisë së parë, shpesh herë ndodh që gratë dëshirojnë një tjetër shtatzëni në një periudhë shumë të shkurtër. Por në rastet kur është kryer një lindje me operacion cezarian nevojitet të pritet një periudhë prej 18-24 muajsh përpara se të niset një shtatzëni e dytë. Kjo kohë i siguron trupit kohën e nevojshme për tu shëruar.

Studimet kanë treguar se, të mbetesh shtatzënë në një periudhë për më pak se 6 muaj pas lindjes mund të rriten shanset për komplikime siç janë ruptura e uterusit apo fetus me peshë më të vogël. Nëse arrihet një shtatzëni spontane, pa respektuar intervalin kohor të rekomanduar, atëhere duhen të kryhen vizita më të shpeshta tek mjeku gjinekolog.

Për të kryeni një vizitë pranë nesh, ose për të ndjekur shtzëninë ju mund të kontaktoni në numrat tel. +355 4 222 36 32  dhe cel. +355 67 27 33 333 për të rezervuar një orar.