Shtatzënë, si do të ndjehem?

Shtatzënë, si do të ndjehem?

Gjatë javëve të para shumë gra shtatzëna ndjehen të lodhura dhe kanë një sërë shqetësimesh si në aspektin fizik dhe atë emocional.

Problemet fizike përfshijnë:

 • Lodhjen
 • Të përzjerat dhe të vjellat
 • Urinimin e shpeshtë
 • Kapsllëkun
 • Dëshirën për të konsumuar ushqime të veçanta.
 • Rritjen e gjinjve
 • Marrje mëndsh dhe ndjenjën e të fiktit
 • Djegjen e stomakut.

Probleme emocionale:

 • Çaste të gëzueshme që shoqërohen me kriza ankthi.
 • Ndryshime të shpejta të humorit
 • Vështirësi për tu përqëndruar.

Gëzimi i të bërit nënë dhe disa këshilla nga mjeku i ndihmojnë nënat e ardhshme për të kaluar sa më lehtësisht këtë fazë të parë të shtatzënisë e cila shkon drejt stabilizimit pas muajit  të tretë.

Mbështetja dhe mirëkuptimi i partnerit dhe i familjes janë thelbësore në këtë periudhë në mënyrë që shtatzëna të mos ndjehet e vetmuar në këtë fazë kaq delikate për të dhe për fëmijën që rritet brenda saj.