Si mund të stimulojmë inteligjencën tek bebet?

Si mund të stimulojmë inteligjencën tek bebet?

Të gjithë prindërit kërkojnë metoda sa më efektive për të parë rritje dhe zhvillim të shëndetshëm tek të vegjlit e tyre duke u përpjekur ç’do ditë të bëjnë më të mirën për të stimuluar inteligjencën e fëmijës.

Ushqimi zakonisht zgjidhet i tillë që të stimulojë zhvillimin e mirë të trurit ashtu si edhe aktivitetet fizike.

Disa zakone që mundet të ndihmojnë janë:
• Leximi para gjumit;
• Angazhimi i femijës në aktivite të ndryshme gjatë ditës;
• Eksplorimi i natyrës në të gjitha stinët;
• Zgjidhja e muzikës së duhur për ta qetësuar;
• Mos ndërprerja e gjumit të vogëlushit;