Si ndryshon gjiri në shtatzëni?

Si ndryshon gjiri në shtatzëni?

Janë hormonet , estrogjeni, progresteroni, prolaktina dhe hormoni laktogjen placentar që përgatisin nënën e re për ushqyerjen e fëmijës me gji. Për këtë arsye gjiri zmadhohet dhe është më i dhimbshëm gjatë shtatzënisë.

Duke u nisur nga tremujori i dytë , gjinjtë prodhojnë kulloshtrën, që në javët e para pas lindjes do të zvendësohet me qumështin e vërtetë.