Si të reagojmë kur fëmija refuzon të ushqehet?

Si të reagojmë kur fëmija refuzon të ushqehet?

Kur një bebe provon shije të reja si frutat apo perimet, në disa raste nuk pranon ti konsumojë ato. Kjo është normale pasi atij i nevojitet pak kohë të mësohet me ushqimin dhe shijet e ndryshme.

Por ka disa mënyra se si fëmija juaj mund të provojë ushqimet të reja:

1-Është më mirë kur fëmija sheh familjarët e tjerë duke ngrënë.
2-Jepini pavarësi duke e lënë të ushqehet vetë.
3-Lejoni të familjarizohet me një lloj ushqimi pa e konfuzionuar me një shumëllojshmëri të gjerë.
4-Evitoni ushqimet e gatshme me kripë apo sheqer të shtuar pasi mund ti tërheqin vëmendjen dhe mund të dëshiroj ti konsumoj, por nuk e ndihmojnë siç duhet në marjen e vlerave ushqimore.