Simpromat e para të shtatzënisë

Simpromat e para të shtatzënisë

Simpromat më të shpeshta të shtatzënisë janë:

– Mungesa e periodave: pasi ndodh konceptimi, trupi i gruas prodhon një hormon i cili ndalon ovulimin dhe gjakderdhjen
– Urinim i shpeshtë: kjo ndodh sepse trupi ka më shumë qarkullim të gjakut dhe veshkave i duhet të filtrojnë më shumë sasi gjaku dhe të largojnë mbetjet të cilat dalin në formën e urinës
– Lodhja: kjo shenjë e shtatzënisë shfaqet prej rritjes së sasië së hormonit progesteron në qarkullimin e gjakut
– Të përzierat: të cilat fillojnë që në 2 javët e para të shtatzënisë por mund të shfaqen edhe pas dy muajve
– Enjtje e gjoksit: shpeshherë është ndjesi e ngjashme me atë para menstruacioneve por dhimbja fillon e zbehet pasi trupi mësohet me ndryshimin e hormoneve.

Këto shenja janë më të zakonshmet por një grua mund ti përjetojë ose të ketë simptoma të tjera si më pak të përhapura si dhimbja e kokës, dhimbje në fund të barkut dhe ndryshimet ë humorit.