Simptomat e kisteve të vezoreve

Simptomat e kisteve të vezoreve

Një kist ovarian është një qese e mbushur me lëng që zhvillohet në vezore. Ato janë shumë të zakonshme dhe zakonisht nuk shkaktojnë simptoma. Shumica e kisteve ovariane ndodhin natyrshëm dhe largohen brenda disa muajsh pa pasur nevojë për ndonjë trajtim.

Një kist ovarian zakonisht shkakton simptoma vetëm nëse ndahet, është shumë i madh ose bllokon furnizimin me gjak në vezore.

Në këto raste, mund të keni:
– fryrje ose enjtje të barkut;
– dhimbje të legenit para ose gjatë ciklit menstrual;
– marrëdhënie seksuale të dhimbshme;
– dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës ose kofshëve;
– ndjeshmëri e gjoksit;
– nauze dhe të vjella.

Simptomat e rënda të një kisti të vezoreve që kërkojnë kujdes të menjëhershëm mjekësor përfshijnë:
– dhimbje të forta ose të mprehta të legenit;
– ethe;
– dobësi ose marramendje;
– frymëmarrje e shpejt.

Këto ndërlikime mund të kenë pasoja serioze nëse nuk trajtohen herët.

• • • • • • • •

Për më tepër informacione ose për të rezervuar një orar ju mund të kontaktoni në numrat:
📲+355(4)2223632
📲+355672733333
📩info@klinikagliozheni.com