Skuqja nga pelenat

Skuqja nga pelenat

1 në 4 foshnja kanë skuqje prej pelenave.

Zakonisht nuk zhvillohet tek të sapolindurit, por të gjitha foshnjat mund ta përjetojnë. Mund të kenë njolla të kuqe në pjesën e poshtme ose skuqje të gjithë zonës.
Kjo mund të shkaktohet nga:

-Fërkimi i pelenës me lëkurën
-Mos pastrimi i zonës rreth pelenave ose mos ndryshimi i shpeshtë i pelenave
-Sapunët, larësit ose banjot me flluska
-Pecetat e lagura me bazë alkooli
-Disa lloje mjekimesh, të tilla si antibiotikët ose laksativët.

Higjiena e mirë është thelbësore, ndërrojini shpesh pelenën dhe lajeni vendin përreth duke përdorur produkte që janë formuluar posaçërisht për foshnjat.

Sigurohuni që lëkura e bebit të jetë e thatë dhe më pas aplikoni pudrën ose kremin e posaçëm.