Stresi i ndikimit Oksidativ

Stresi i ndikimit Oksidativ

Nëpërmjet analizës së spermogramës, mund të vlerësohet cilësia e materialit seminal duke matur parametra si vëllimi, përqëndrimi i spermatozoidëve, lëvizshmëria dhe morfologjia e tyre.

Por, ka raste kur infertiliteti mashkullor mbetet i pashpjeguar pas analizës. Një nga arsyet është stresi oksidativ dhe nivelet e larta të së cilës lidhen me dëmtimin e ADN-së tek spermatozoidi dhe fragmentimin e saj.

Burrat me nivele të larta të fragmentimit të ADN-së kanë shanse më të ulëta të konceptimit natyral. Për të kuptuar cilësinë e materialit seminal mund të bëhet testi i fragmentimit të ADN-së i cili ndihmon në trajtimin e infertiliteti në çift të personalizuar.
Këtë analizë mund ta kryeni pranë klinikës tonë,

Për më tepër informacione kontaktoni në numrat tel. +355 4 222 36 32 dhe cel. +355 67 27 33 333.