aktivenështatzëni Tag

Etapat që i nënshtrohet çifti gjatë fertilizimit in vitro janë: 1. Konsulenca me mjekun, mbledhja e anamnezës dhe diskutimi mbi trajtimin më të përshtatshëm të fekondimit të asistuar. 2. Stimulimi i vezoreve me anë të medikamenteve nga 8-14 ditë, për të nxitur rritjen e sa më shumë...

Assisted hatching është një procedurë laboratorike që kryhet gjatë teknikës së fertilizimit in vitro. Gjatë zhvillimit, embrionet e krijuar në laboratorin e FIV rrethohen nga një shtresë e quajtur zona pelucide. Në rrugë natyrale, embrioni e largon vetë këtë shtresë gjatë rritjes, por për të rritur shanset...

Përdorimi i materialit seminal të një donori mundëson shtatzëninë në një çift ku partneri ka probleme me infertilitetin apo ka probleme gjenetike të trashëgueshme dhe nuk prodhon spermatozoidë. Gjithashtu teknika e fertilizimit in vitro me donator të materialit seminal kryhet edhe për gratë të cilat nuk...

Ngrirja e vezëve mund të jetë një opsion nëse gruaja nuk është gati për të patur një fëmijë por dëshiron një shtatzëni në një moment të mëvonshëm. Ndryshe nga ngrirja e embrioneve, për ruajtjen e vezëve nuk kërkohet material seminal dhe nuk nevojiten të jenë të...

Procedura e marrjes së vezëve nga gruaja është faza e dytë e ciklit të fekondimit in vitro dhe ndodh menjëherë pas stimulimit hormonal.​ Mjeku gjinekolog aspiron folikujt nëpërmjet një gjilpëre. Kjo procedurë kryhet nëpërmjet anestezisë tek gruaja ndërkohë që kohëzgjatja varion nga sasia e vezëve që...

10% e meshkujve nuk kanë spermatozoidë në ejakulat, kjo gjendje quhet azoospermi. 40% e rasteve vjen prej bllokimit të kanaleve të traktit riprodhues. Një burrë azoospermik mund të jetë babai biologjik i fëmijës së tij. Kjo arrihet me anë të aspirimit testikular i cili konsiston në marrjen...

Të mirat e sportit dhe të aktivitetit fizik në shëndetin e përgjithshëm të organizmit janë të shumta. Për atë pjesë të grave që kanë qënë shumë aktive para shtatzënisë kemi disa këshilla : - Shmangni sportet që përfshijnë shumë kontakte fizike si basketbolli apo vollejbolli. - Kufizoni...