amniocenteza Tag

Amniocenteza është një procedurë në të cilën merret një sasi lëngu amniotik nga uterusi me qëllim testimin. Lëngu amniotik mbron fetusin gjatë periudhës së shtatzënisë. Ky fluid përmban qeliza fetale dhe proteina. Amniocenteza mund të kryhet për qëllime si: -Testimi gjenetik si psh për sindromën Down -Testimi i...

Një vëllim i shtuar i lëngut amniotik që rrethon fetusin njhet si fenomeni i ‘’polyhydroamnios’’. Kjo gjendje shkaktohet nga diabeti gestacional, pesha e madhe e fetusit, shtatzënia multiple apo prania e një defekti tek fetusi në zhvillim. Simptomat përfshijnë: Rritjen e uterusit shumë shpejt dhe kontraktime...