anemianështatzëni Tag

Gjatë shtatzënisë trupi ndryshon duke krijuar një mjedis të përshtatshëm për fëmijën. Organizmi ka nevojë për më shumë gjak gjatë kësaj periudhe. Si pasojë e rritjes së numrit të qelizave të gjakut, nevojiten më shumë elementë si hekuri, vitamina B12 dhe acidi folik, mungesa e të...

Në vizitën e parë që do të kryejë shtatzëna,  do ti merret një kampion gjaku nga venat e krahut për të bërë disa analiza të rëndësishme për shtatzëninë. Për shëmbull, duhet përcaktuar patjetër që në fillim grupi i gjakut sipas sistemit AB0 dhe Rhezusi. Në vazhdimësi, në...