bebet Tag

Bebet janë totalisht të varura nga nëna dhe nga babai, por veçanërisht nga nëna përsa kohë ushqehen me gji. E qara është mënyra e tyre e vetme e komunikimit. Ata qajnë për të treguar nevojat e tyre ose për të kërkuar vëmendje dhe përkujdesje. Qajnë sepse...

Zakonisht gjatë vitit të parë të jetës bebet janë në gjumë pjesën më të madhe të kohës. Ato flejnë mesatarisht 5400 orë, që duke e konsideruar me totalin e 8760 orëve në vit është me të vërtetë shumë J Ato flejnë pak orë dhe zgjohen shpesh...

Edukimi prenatal është një pikë mjaft e rëndësishme në mbështetje për një shtatzëni të suksesshme.⠀ ⠀ Ky edukim është një domsodoshmëri në jetën e një gruaje shtatzënë duke ndihmuar në:⠀ ⠀ • Ruajtjen e një stili të shëndetshëm jetese. ⠀ ⠀ • Menaxhimin e situatave stresuese.⠀ ⠀ • Ndjekjen e dietës së duhur...

Dita e madhe po afron dhe ju duhet të bëni të gjitha përgatitjet e nevojshme për të pritur ardhjen e bebit. Të qenurit gati për maternitet, me të gjitha gjërat që duhen për vete dhe për bebin, do të të ndihmojë të qëndrosh e qetë. Në të do të marrësh të gjitha gjërat e nevojshme si këmishë nate, bluza të gjera, peshqirë, kapse flokesh, çantën tënde të tualetit, kremrat, peceta higjenike, të brendëshmet,sytjena për ushqyerjen me gji, si dhe më kryesoret, rrobat e bebit të cilat duhet të jenë të rehatshme dhe...

Ndotja e ajrit ka efekte po aq të dëmshme sa dhe duhanpirja.⠀ ⠀ Disa nga efektet e padëshiruara mundet të jenë  lindja premature, lindja e bebit me peshë nën normë dhe në raste të rralla mundet të çojë deri në abort.⠀ ⠀ Sipas Organizatës Botërore të Shëndetit, 2 bilion fëmijë janë të ekspozuar ndaj ndotjes së ajrit dhe jetojnë në një ambjent 6 herë me të...

1- Qëndro e hidratuar.⠀ Uji mbush çdo qelizë të trupit tonë. Nëse nuk pini ujë mjaftueshëm qelizat do të dehidratohen duke formuar strijat.⠀ ⠀ 2-Vaji i peshkut.⠀ Omega 3 i ndodhur në vajin e peshkut ndihmon në rigjenerimin e lëkures suaj. Ai mban qelizat ehidratuara dhe ndihmon në largimin e toksinave të tepërta.⠀ ⠀ 3-Shmang ujin shumë të nxehtë.⠀ ⠀ Uji i...

1.Gjatë tremujorit të dytë dhe të tretë, mundet të flini nga të dyja anët, por ana e majtë preferohet si për ju dhe bebin tuaj.⠀ ⠀ 2.Fjetja në anën e majtë siguron furnizimin e duhur me gjak dhe nutrientë tek placenta (më pak presion tek vena cava) si dhe stimulon funksionimin e duhur të veshkave e cila lejon si rrjedhojë më pak fryrje tek këmbët, kyçet dhe duart tuaja. ⠀ 3.Fjetja me kurriz vështirëson frymëmarrjen duke e bërë gjumin disi të vështirë.⠀ ⠀ 4.Mundet të siguroni jastëk tëposatçëm për të mbajtur njëpozicion të rehatshëm gjatëfjetjes.⠀ ⠀ 5.Sygjerohet veshja e rrobave të gjëra prej pambuku.⠀...